Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Oдржан Инфлуенсер Маркетинг Самит

IMS 4 (1).jpg

Први Инфлуенсер Маркетинг Самит / Influencer Marketing Summit/, организовала је  компанија „Нинамедиа“ подстакнута савременим маркетинг стратегијама компанија из различитих области које укључују инфлуенсер маркетинг, као најактуелнији облик промотивних активности на тржишту. Циљ овог догађаја био је спајање привреде и инфлуенсера, представљање комплексног процеса иза кампање чије је лице инфлуенсер, као и представљање самог процеса креирања платформи коју прати огроман број  људи.

Инфлуенсер Маркетинг Самит  је ове јесени афирмисао Београд као центар регионалног инфлуенсер маркетинга што својом импресивном листом панелиста, што огромном заинтересованошћу коју је публика показала.

У првом панелу на самом отварању Анђелко Трпковић CEO Publicis Group Adriatic разговарао је са Тамаром Kалинић, специјалном гошћом и једном од најпознатијих инфлуенсерки света.

Шта је то утицај, како се ствара платформа коју жели да прати 200.000 људи, какве резултате постиже инфлуенсер маркетинг и како инфлуенсери приступају кампањама брендова из индустрије лепоте и неге, а да притом не рекламирају недостижне стандарде лепоте су само неки од питања на које су панелисти и предавачи дали свој одговор у току Самита.

Да све више расте поверење у инфлуенсере у Србији, потврдили су представници компанија и брендова попут Лидла, Ауре, Меркатора и поделили како изгледа креирање маркетиншке стратегија која укључује инфлуенсер маркетинг.

Само неки од говорника које су посетиоци имали прилику да чују су Бранко Бабић, Дуња Јованић, Душан Петровић, Тамара Ћосић, Марија и Страхиња Ћаловић, Далибор Шимуга, Марко Маријоковић  и многи други.

Будући да велики део инфлуенсер маркетинга почива на визуелној комуникацији, на Самиту је представљен и „Creative Room“ “ у којем су посетиоци могли на лицу места да креирају садржај на друштвеним мрежама и у пракси примене савете који су чули на панелима.