Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

На Златибору разговарано о женском предузетништву

zenne.png

Kонференција о женском предузетништву „Свако то може“, коју је организовало Удружење грађана „Злата“ у сарадњи са Саветом за Родну равноправност Општине Чајетина, одржана је данас у у Иновационом центру на Златибору. Разговарало се о пословној, емотивној, продајној и личној едукацији.

Бизнис модел и делови, дигитална продаја, управљање енергијама емоција и новца, баланс пословног и приватног живота биле су неке од тема конференције коју је отворила Славица Брковић, председница Удружење грађана “Злата”. У поздравном говору, она је нагласила да је идеја удруживања проистекла из спознаје да тимски рад може да донесе резултате.

Председница Савета за родну равноправност општине Чајетина Бојана Божанић, која је и директорка ЈП „Голд гондола Златибор“, истакла је да је ова конференција дуго спремана и почетак је једног дивног пројекта.

- Ми смо заједно са Удружењем “Злата” и Саветом за родну равноправност општине Чајетина реализовали ову конференцију да би се окупило што више жена и младих који су на почетку свог развојног пута и жена које су се оствариле у послу. Наш је циљ да их што више умрежимо,да им будемо веза како би оне на једном месту могле да добију одговоре и да будемо заједно. Ово је само почетак нашег рада на унапређењу знања и искустава - рекла је Бојана Божанић.

Обраћајући се учесницама конференције, Слађана Вуловић, испред општине Чајетина , рекла је да општина подржава овакве пројекте.

Данашња конференција окупила је жене из целе Србије, које желе да се остваре као предузетнице, као и све оне које сматрају да могу допринети даљем развоју женског предузетништва кроз размену искустава, едукације, иновације и креативности.

Учеснице су су се сложиле с организаторима да је добро развијено предузетништво одлика економски стабилних тржишта, те је оснаживање овог сектора од кључне важности за даљи економски развој, смањење незапослености и повећање привредних субјеката који плаћају