Klub Privrednih Novinara

Klub Privrednih Novinara
Klub Privrednih Novinara

Letnja škola preduzetništva i kreativnog mišljenja

letnja-skola-preduzetnistva_m.jpg

Univerzitetski savez za ekologiju i tehnologiju (UNISET) uz medijsku pomoć Kluba privrednih novinara organizovao je od 07.-11. Avgusta na Zlatiboru, selo Tripkova, „Letnju školu preduzetništva i kreativnog mišljenja“, pod sloganom „Pokažimo svima šta Srbija ima“. U radu škole učestvovalo je 40 odličnih učenike završnih razreda osnovnih škola i srednjoškolaca iz sedam gradova Srbije.

Svečano otvaranje škole zakazano je za 07.08.2010. u 12h u OŠ „Milivoje Borović“, selo Tripkova, Zlatibor. Tom prilikom priređena je i izložba umetničke obrade stakla umetnika Ane i Velimira Tošanića.



Letnja škola preduzetništva i kreativnog mišljenjaPokrovitelji Letnje škola preduzetništva su Ministarstvo prosvete Republike Srbije i Opština Čajetina. Glavni partner u organizaciji Letnje škole je ProCredit banka, koja je prvog dana škole 07.08. organizovala radionicu na temu „Od ideje do realizacije“, gde su učenici bili podeljeni u dve grupe, tako da je prva grupa simulirala privrednike a druga bankare.

Namera organizatora je da dugoročno podstaknu razvoj preduzetništva u školama i duh proizvodnje među mladima u Srbiji.







Letnja škola preduzetništva i kreativnog mišljenjaPredavači su privrednici, umetnici i profesori sa univerziteta u Beogradu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Planirane su i kreativne radionice iz oblasti starih zanata, ekologije, agrara, skupljanja lekovitog bilja kao i novinarstva, fotografije, grafičkog dizajna, marketinga.

Za učenike je organizovan umetnički program kao i atraktivni izlete i obilazak Stopića pećine, Rezervata Uvac, Drvangrada i Etno sela "Vraneša". Najboljim polaznicima Letnje škole uručene diplome.













2011    2010